Diakonie

Als Levend Woord Gemeente zijn we blij met een groot diaconaal team. Dit team doet er alles aan om Gods barmhartigheid te verspreiden. Het is bijzonder dat er altijd mensen zijn die dit werk willen steunen met gebed, met giften en door zelf praktische hulp aan hun naaste te geven.

Het Levend Woord Centrum

In het Levend Woord Centrum aan de Randweg staat altijd koffie en thee klaar om mensen te ontvangen en elke donderdag is er een gezamenlijke lunch. Vanuit het centrum worden ook boodschappen weggeven, als eerste levensbehoefte voor mensen die zwaar in de problemen zitten.

 

Nog veel meer!

Het diaconaal team doet nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan:
 • Ruilkast
  Iedere zondag dit jaar heeft een team vers brood uit kunnen delen op zondag. We zijn de bakker die dat elke week weggeeft ook zeer erkentelijk. In het Levend Woord Centrum staat een ruilkast. Door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam is deze ruilkast geopend. Mensen kunnen hier gratis producten ruilen, maar veelal is dit een plek waar mensen in nood gratis producten kunnen krijgen.
 • Vakantie
  We hebben een oproep gehad voor mensen die al jaren niet op vakantie gaan. Zo hebben we verschillende gemeenteleden mogen helpen om een vakantie te kunnen verwezenlijken.
 • Waardebonnen
  In de eerste maand van het jaar hebben we afgelopen jaar waardebonnen uitgedeeld. Dat is de tijd dat vaak de centjes al op zijn en er nog een stukje maand over is, dus het was erg welkom!
 • Tweedehands kleding en spullen
  Spullen uit 2de Kans de kringloopwinkel. Ook de kleding uit 2de Kans kunnen als het nodig is, uitgezocht worden of voor een paar euro gekocht worden.
 • Kersttassenactie
  In de afgelopen kerstperiode hebben we goed gevulde boodschappentassen uitgedeeld aan de minder bedeelden.
Heb je praktische hulp nodig, mail naar  kantoor@lwg.nl en we nemen contact met je op of bel met 0104231354.