Artikelen

Ruimte voor de Heilige Geest

Categories: Artikelen

Tijdens de ‘family time! samenkomst’, van 10 november hebben we als gemeente een profetische daad met elkaar gedaan, door twee duiven los te laten. We willen hiermee tegen God zeggen dat we alle ruimte aan de Heilige Geest willen geven om in ons midden te doen wat Hij wil doen. Dit verlangen is ontstaan door een gezicht en een beeld die Jan en Gerdien Otto in ons midden kregen.

Gerdien vertelt: ‘Tijdens de bidstond, nu twee weken geleden, had ik een gezicht. Ik zag een witte duif in een klein kooitje. Het stond in een ruimte waar mensen waren. De mensen die daar waren keken er naar en vonden het een mooie duif. Er waren ook enkele mensen die het maar benauwd vonden voor die duif en zij haalden een grote kooi en plaatsten de duif daarin zodat hij meer bewegingsruimte had. Naarmate dat beeld zich uitbreidde voelde ik Gods Geest steeds zwaarder op me drukken en de drang om het uit te spreken werd ook steeds groter. Toen ik het uit begon te spreken kon ik alleen maar huilen.’
Gerdien kreeg er ook een woord bij: ‘Hoeveel ruimte willen wij, als gemeente, maar ook in ons persoonlijk leven, geven aan Gods Geest? Leggen wij Hem beperkingen op, zeggen wij tot hier en niet verder, of mag Hij doen wat Hij wil? Volgen wij Hem of moet Hij ons volgen?’
Toen gebeurde het tijdens de dienst dat er velen vooraan stonden en Gerard op het podium voor het kruis stond waarop een witte duif zat. Toen Jan daar naar keek kreeg hij heel sterk de indruk dat we een profetische daad moesten doen waarbij Gerard een duif losliet. Hij dacht op dat moment niet eens aan dat woord in de bidstond, dat realiseerde hij zich later pas. Hij deelde dit na de dienst met Gerard en deze was gelijk enthousiast. Toen Jan en Gerdien naar huis reden zei Jan dat hij steeds sterker de indruk kreeg dat het niet één, maar twee duiven moesten zijn omdat, als Gods Geest de vrijheid kreeg Hij de gemeente een dubbel deel wilde geven.

Bekijk de video!

 

 

Velen hebben het gezien en ook op de beelden is duidelijk te zien dat er zich direct twee andere duiven bij de twee losgelaten duiven voegden.
Velen riepen: vermenigvuldiging!