Onderwijs

We geloven in de kracht van Gods Woord. Gods Woord verandert ons leven totaal! Het vernieuwt ons denken, geeft richting aan onze emoties en wil en verandert ons gedrag en houding. Gods Woord genereert geloof waardoor wij iedere dag leven.

 

David van Wessel

David is als oudste verantwoordelijk voor het onderwijs en is tevens leraar :

“Wat ik mooi vind aan het geven van onderwijs is dat je ziet hoe mensen erdoor veranderen en sterk worden in het geloof. Ook vind ik het geweldig dat iedereen steeds meer gaat leven uit de waarheid van Gods Levende Woord en dat dat werkelijk vrij maakt en vreugde geeft.

Wat mij blijft verbazen, ook na al ruim 25 jaar een kind van God te zijn, is dat een heel bekend bijbelgedeelte zoals bijvoorbeeld joh 3:16 je opeens opnieuw zo sterk kan raken. Daarnaast vind ik het fantastisch hoe het lezen en overpeinzen van Gods Woord leidt tot verlangen om meer op Jezus Christus te lijken en Zijn Koninkrijk te laten baanbreken op aarde.

Ik ben er dan ook van overtuigd dat goed onderwijs onmisbaar is voor elke christen.”

  Gerard de Groot:

“Waarom ik een passie voor onderwijs heb? De naam van de gemeente zegt het al: ‘Levend Woord Gemeente’!  Gods Woord dient levend te worden in ons hart. Dit noemt de Bijbel: geloof.  En door geloof leven wij als kinderen van God.

Door onderwijs en prediking wordt het zaad van Gods Woord gezaaid in ons hart. Dit geloofszaad ontkiemt, schiet wortel, groeit, bloeit  en draagt vrucht in ons leven.  Zo verandert Gods Woord ons van binnenuit!  Ik kan niet anders zeggen dat mijn leven radicaal is door Gods Woord.  Ja, Gods Woord bewerkt in mij wie ik ben in God!”