Facilitair

De Levend Woord Gemeente is gezegend met allerlei ondersteunende teams in ons midden. Zonder deze facilitaire bediening kunnen de andere bedieningen niet (goed) functioneren. Achter de schermen verrichten zij veel werk.

Het webteam, welkomstteam, boekentafelteam, de catering, het huishoudteam, het schoonmaakteam, noem maar op.

Enrico Visser: coördinator van de ordedienst

“Er werd me gevraagd of ik wat over mezelf wilde vertellen. Ik ben zoals de meesten wel weten Enrico Visser en ik ben sinds 29 oktober 1999 getrouwd met Shanta.  Ik ben van kinds af aan Christelijk opgevoed en ik ging iedere zondag met mijn ouders naar  Kom en Zie in Rotterdam waar ik ook Shanta heb leren kennen. Ik werk in het dagelijkse leven op een scheepswerf Royal IHC in Krimpen ad IJssel als scheepsmetaalbewerker. We zijn sinds maart 2003 in de gemeente waar we allebei al snel in de ordedienst gingen dienen. Ik ben inmiddels al heel wat jaren coördinator van de ordedienst. De ordedienst is een bediening in het Levend Woord Gemeente die tijdens onze samenkomsten verantwoordelijk is voor orde en veiligheid, het opbouwen en het opruimen van de Breepleinkerk. Verder heb ik het naar mijn zin in de Gemeente en vind ik het fijn dat ik kan dienen in Gods Huis in het ordewerk dat ik met heel veel plezier doe.”

Gerrit en Melly Fousert dienen mee in het welkomstteam

“We zijn er een paar jaar geleden als vanzelf “ingerold”, het was geloof ik met een kerstdienst dat wij voor het eerst gevraagd werden om bij de deur te staan en mensen welkom te heten. Dat vonden wij direct al leuk om te doen en dus zijn we het blijven doen tot de dag van vandaag.

Het is gewoon fijn om iedereen die binnenkomt een zegen mee te geven voor de dienst en tegelijk de nieuwsbrief en andere info te overhandigen. Soms kun je ook even een helpende hand toesteken, als mensen de drempel moeilijk kunnen nemen, bijvoorbeeld met kinderwagens, rollators en dergelijke.
In gedachten spreken we ook een kort gebed voor die mensen uit die binnenkomen. Als het even niet heel druk is, maken we soms ook een praatje met mensen, hoe het met ze gaat en zo. Maar als er veel mensen tegelijk binnenkomen, gaat dat natuurlijk niet. We willen ook geen opstoppingen bij de ingang, vooral in de winter niet!
Er zijn soms ook met mensen met vragen, vooral als ze voor de eerste keer naar onze diensten komen.
Die vragen proberen we dan te beantwoorden of we verwijzen die mensen door naar de ordedienst of naar andere personen die kunnen helpen.

Tenslotte is het gewoon heel fijn om te weten dat we op deze manier ook mee kunnen en mogen helpen met de opbouw van Gods Koninkrijk! En we hopen het nog lang te kunnen doen!”