Artikelen

Opnieuw profetische woorden en dromen

Categories: Artikelen

Zwanger van de Heilige Geest

Een poosje geleden droomde ik dat God aan ons vroeg of we vis van de binnenwateren wilden vangen of vis van de buitenwateren? Na heel kort overleg waren we het erover eens dat we

naar de buitenwateren wilden. Met een bootje moesten we door een nauw kanaal en aan het eind van het kanaal zagen we ineens huizenhoge golven bij de overgang naar de zee.

Vastberaden en vastbesloten gingen we erop af, in de wetenschap dat God ons een strategie zou geven om erdoor heen te komen, Hij was immers bij ons!

Deze week luisterden we naar een preek waar de spreker letterlijk deze droom vertelde. Hij koppelde deze gebeurtenis aan het feit dat we als gemeente door een geboortekanaal gaan op weg naar een nieuwe tijd. Daar horen weeën, ruwe zee en een onstuimige tijd van strijd bij.

Dit woord bracht het woord van Gerard in juli bij ons terug. Hij sprak erover dat wij als gemeente zwanger zijn van de Heilige Geest. Zwanger van wat God in ons midden wil gaan doen. Dit woord van een nieuwe tijd, is op verschillende manieren en door verschillende mensen bevestigd.

Nog een droom: Een gynaecoloog vertelde mij dat ik zwanger ben van een drieling. Ik zei: ‘dokter dat kan niet, want ik ben al boven de vijftig’. Maar de dokter hield vol dat ik echt zwanger was. Een paar maanden later kreeg ik weer een droom, iemand zei tegen mij: ‘je bent nu al vier maanden zwanger!’. Ik schrok wakker en nadat ik tot besef was gekomen dat het niet écht zo was, dacht ik terug aan de eerdere droom en besefte dat die droom vier maanden terug was geweest. In de tijd erna kreeg ik in mijn lichaam letterlijk tekenen van een zwangerschap die na verloop van tijd weer verdwenen. Ook in mijn geestelijk leven heb ik soms

letterlijk het gevoel dat ik zwanger ben, ik ben blij en vol van verwachting… Soms zit ik ook in een dip, gewoon net als een zwangere vrouw.

En toen kwam Gerard met het woord dat we als gemeente zwanger zijn van de Heilige Geest. Hij zei: laat de zwangerschap niet verloren gaan, want God zal nieuwe dingen in de gemeente geboren laten worden. God zal in het nieuwe seizoen iets nieuws aan ons geven. Toen ik dat hoorde kwam er een reactie diep in mijn hart.

In het vorige artikel over profetische woorden en dromen voor de LWG, schreven we al dat we ervaren dat we zwanger zijn van nieuwe dingen die in Gods hart voor ons zijn. Laten we op de bres gaan staan voor dit nieuwe leven dat God in ons midden geboren wil doen worden en in onze persoonlijke tijd met God tot Hem roepen voor bescherming van het nieuwe wat God wil doen. Ook in de gemeente bidstonden is het belangrijk dat we open zijn om deze nieuwe diepten in God en nieuwe gebieden in Zijn Koninkrijk te omarmen.

Een ander woord: Sinds een poosje heb ik het idee dat de Heer tegen mij aan het spreken is dat we aan de vooravond staan van een nieuwe, machtige uitstorting van Zijn Heilige Geest, net als in het begin in Handelingen. En zelfs dat deze uitstorting van de Heilige Geest deze nog zal overtreffen en massa’s mensen zal aanraken en naar de Heer zal trekken. En er werkelijk machtige tekenen en wonderen zullen gebeuren zoals wij in Nederland en Europa nog niet hebben gezien.

Laten we eerlijk zijn: ‘dat is wat we als Westen heel hard nodig hebben!’. Hoe moeten we de wereld anders gaan bereiken met de boodschap van Leven?! Dat is alleen mogelijk in de kracht van de Heilige Geest!

Gerard sprak ook over het Petrus pakket, er zijn gezonde geestelijke geboortes nodig! Geboortes van mensen, bedieningen, gaven, wonderen, tekenen en krachten. Hiervoor is een gezonde geestelijke familie nodig. Als LWG willen we dat graag met elkaar zijn.

We hopen en bidden dat dit spannende gevoel, net als bij een zwangere vrouw die gaat bevallen, bij ons allemaal gaat leven! God voelt Zich aangetrokken tot honger!