Artikelen

Ons lied – Maximaal Leven

Categories: Artikelen

Het jaarthema was het afgelopen jaar ‘Maximaal Leven’. In 5 stappen hebben we dit thema uitgediept. God verlangt ernaar dat we een leven leven in overvloed.
Lawrence Payne is een getalenteerde muzikant in één van de aanbiddingsteams van onze gemeente. Op een zondag in het najaar zong hij een lied dat hij zelf had geschreven en gecomponeerd op dit thema. Velen van ons zaten met kippenvel te luisteren… Gedurende het jaar is dit lied ‘ons lied’ geworden.

Lawrence over het ontstaan van het lied:
Tja, wat kan ik zeggen, ik ontving een melodietje (ergens in juni/juli 2012), maar had geen tekst…
Later, introduceerde Gerard het jaar-thema ‘Maximaal Leven’. Het lied is ontstaan door het samenbrengen van de bemoedigende woorden van één van de eerste nieuwsbrieven van het nieuwe seizoen (september 2012), waarin 5 praktische sleutels beschreven werden, een preek van Gerard en de bijbelvers Johannes 10:10. Ik zong, eigenlijk voor de grap, de 5 sleutels op die melodie en verhip, voordat ik het wist, begon het lied vastere vormen aan te nemen en zo was het lied als het ware geboren…

Veel strijd heb ik ervaren bij het introduceren van het lied, zo veel zelfs, dat ik begon te twijfelen over dit lied, ik heb mezelf een poos teruggetrokken van de gemeente, alles wat maar fout kon gaan, ging fout, zo leek het… Gelukkig heeft De Heer me weer de moed en kracht gegeven om mezelf te herpakken. Ik wil me dan ook uitstrekken voor het maximale leven dat God voor mijn leven in petto heeft. Dus, als ik dit lied zing, richt ik de boodschap naar de gemeente/luisteraar, maar ook naar mezelf, om anderen en mezelf eraan te blijven herinneren dat God daadwerkelijk een droom voor ons leven heeft, Amen!

 

Beluister dit prachtige lied met z’n krachtige boodschap en laat je bemoedigen in de wetenschap dat God ook voor jou een heerlijke droom heeft!

 

 

MAXIMAAL LEVEN*
© Tekst: Gerard De Groot – Muziek: Lawrence Payne – 08-09-2012

Droom Gods Droom, ontdek en wordt wie je bent…
Strijd de strijd van De Heer, vanuit een plaats van overwinning…
Leef je leven in al zijn volheid, geef Gods Leven door!

HERH. 1: Droom Gods Droom, ontdek en wordt wie je bent…

Gods Droom voor jouw leven is gekoppeld aan een nood…
Want de nood is groot in de wereld…
Je bent Gods Antwoord op deze nood…
Geef Gods Leven door!

Maximaal Leven begint met dromen, Gods Droom zit in jou!
Maximaal Leven, je wandelt al in Gods Droom!

HERH. 1: Droom Gods Droom, ontdek en wordt wie je bent…

HERH. 2: Gods Droom voor jouw leven is gekoppeld aan een nood…

HERH. 3: Maximaal Leven begint met dromen… (2x)

Jezus Zegt:

Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed

HERH. 3: Maximaal Leven begint met dromen… (2x)

HERH. 1: Droom Gods Droom, ontdek en wordt wie je bent…