Artikelen

Leren samen werken met de Heilige Geest

Categories: Artikelen

 

Op een wat regenachtige dag in augustus ga ik op bezoek bij Greet Haak, lekker knus met wat kaarsjes aan op tafel. Met een kop thee en wat lekkers praten we eerst even bij. Greet zit deze week in de week voordat ze haar vierde chemokuur zal krijgen. Het is vandaag dus één van de dagen waarop ze zich het beste voelt. Ze ziet er overigens goed uit en is vol van leven en ideeën. Samen hebben we het erover hoe goed God is en hoe dankbaar we zijn voor alle dingen die we al met Hem en elkaar hebben mogen beleven. Greet is opgegroeid in een traditionele kerk waar ze nooit van een levende relatie met Jezus hoorde. Ze raakt diep verstrikt in het occulte en kan getuigen hoe God haar op bovennatuurlijke wijze bevrijdde. Een bijzonder getuigenis dat in boekvorm gaat verschijnen.

Een leerproces
Na haar bekering komt Greet in een enorm leerproces, iemand vertelt haar over stille tijd houden. Iets waar ze nog nooit van had gehoord. En ze gaat ontdekken dat als ze tijd neemt om er voor God te zijn en Zijn Woord te lezen dat God ook terug begint te spreken. Bij de Women Aglow, spreekt iemand over haar uit dat zij een gebedsvrouw is en ze neemt deze woorden serieus.
Greet neemt tijd om te bidden en ontvangt namen van mensen om voor te bidden. In gezamenlijke bidstonden leert ze om heel praktisch te bidden, bijvoorbeeld door een mooie vlag van Nederland neer te leggen en voor Nederland te bidden. Ook begint God haar beelden

en visioenen te geven. Verder hoort ze regelmatig Gods stem duidelijk spreken dat ze iets moet doen of zeggen. Niet altijd durft ze te gehoorzamen, maar als ze dit wél doet is het steeds weer ‘raak’.

Overuren
Greet raakt zo vol passie om tijd met haar Heer door te brengen dat ze er zelfs extra uren op haar werk voor opneemt. Ze weet dan niet hoe snel ze naar huis moet om haar favoriete plekje op te zoeken, de aangebouwde badkamer waar ze dicht bij een warme verwarmingsbuis haar veilige plaats heeft gevonden. Ze kan daar ongestoord bidden. Greet leert ook belangrijke lessen. Soms spreekt God over vertrouwelijke en serieuze zaken over andere mensen of over de gemeente. Ze komt er achter dat het belangrijk is om eerst in je eigen leven met de dingen af te rekenen alvorens dit aan andere mensen door te geven…

Ook fysiek ervaart ze Gods aanraking; vaak staat ze met haar handen in de lucht en roept ze het uit dat God haar handen pakt en dit doet Hij. Heerlijk! Altijd vraagt ze God om bevestiging vanuit Zijn Woord over de beelden en visioenen die ze ontvangt en God geeft vaak bijpassende schriftgedeelten. Het gebedsleven van Greet wordt aldoor krachtiger en ze mag een enorme bemoediger voor anderen zijn. Greet is heel dankbaar voor Aglow, het werd voor haar een plek waar ze mocht leren om samen te werken met de Heilige Geest. Ook het leren wachten op God heeft ze mogen leren én wat vasten naar Gods wil is. Niet om God te dwingen jouw doel te bereiken, maar om in te stemmen met Zijn plannen en doelen!

Greet wil ons uitdagen om in dat leerproces met de Heilige Geest mee te bewegen, bidden is een spannend avontuur als God Zijn hart met je gaat delen en je gaat gebruiken als Zijn handen, voeten en stem in de omgeving waar jij mag leven.

Kanker
Drie jaar geleden is er in de buik van Greet kanker gevonden. Ze heeft al een aantal chemokuren achter de rug en is nu opnieuw onder behandeling. Het is op zich al een wonder dat Greet er nog is. De doktoren hadden eigenlijk al een punt achter haar leven gezet, maar Greet ziet deze punt als een komma waar ze naar toe mag leven. God is nog niet klaar met haar en zij niet met het Leven!

Tijdens deze periode van behandeling was Greet best erg misselijk en na gebed van de mensen om haar heen ervoeren we geen doorbraken. Opnieuw zijn we er met

z’n allen bij stil gezet hoe groot de kracht van het bidden in tongen is. Schakel je verstand even uit en laat de Heilige Geest door je heen bidden, zodat Hij kan doen wat Hij wil.

Greet besluit met een hart vol dank dat ze zich zo gedragen voelt door het gebed van anderen. Vooral tijdens de zware chemoweken is het heerlijk als anderen je in gebed dragen. Wat ze voor anderen jarenlang heeft mogen doen, doen anderen nu voor haar. Da’s vrucht!