Artikelen

Jezus en burn out “David de Vos”

Categories: Boekrecensies

Op deze website staat weleens een plaatje van een prachtige woestijn met de tekst:
‘Ook een woestijnperiode in ons leven kan mooi zijn, mits we open zijn voor wat God ons hierdoor wil leren.’

David de Vos ging er doorheen en beschrijft hoe God een periode van burn out gebruikte om hem te reinigen en te herstellen tot in z’n fundament. Midden in deze periode schreef hij:
‘Ik heb last van enorme huilbuien en gevoelens van diepe hopeloosheid. Ik hou mezelf overeind door gewoon niet te luisteren naar mijn lichaam.

Mijn klachten: hyperventilatie, een rug en nek die beurs aanvoelen, veel hoofdpijn, rillingen, wolken van depressie, angst, terneergeslagenheid, uitputting en soms een dikke brok in mijn keel alsof ik helemaal niet geslapen heb.

Ik schrap zoveel mogelijk taken, maar heb het gevoel dat ik niet mág stoppen. Ik wil ook wel doorgaan, maar er is iets geknapt bij me. De enige gedachte die me op dit moment overeind houdt is dat het ooit weer goed komt met me.

Ik vertrouw op God.’

Een boek dat je ertoe aan zet om te worden wie je bent!
David moest leren zijn grenzen te leren neerzetten en kwam erachter dat hoewel hij niet meer verder kon ‘Jezus in hem nergens last van had…’