Artikelen

Getuigenis Henk Hempenius

Categories: Getuigenissen

Vanaf het begin maak ik deel uit van de Levend Woord Gemeente en werk als assistent van de voorganger in deze gemeente. Ik ben gelukkig getrouwd, heb drie kinderen en negen kleinkinderen. Dit geluk is er niet altijd geweest en dat heeft alles te maken met mijn kinderjaren. Vanaf mijn geboorte tot mijn 20e jaar heb ik in kindertehuizen gezeten. Jaren, die ik de slechtste van mijn leven noem. Het hele verhaal zal ik u besparen, maar binnen mijn huwelijk is er wel het een en ander misgegaan.

Toen ik 40 jaar was, ben ik overspannen geworden en kreeg een jeugdsyndroom. Dit heeft drie jaar geduurd, de moeilijkste tijd van mijn leven. Toch ben ik daar dankzij hulp van mijn toenmalige voorganger en professionele hulp uitgekomen. In de laatste fase van deze periode heb ik een bijzondere ervaring gehad, die veel impact heeft gekregen op mijn leven. Op een ochtend werd ik wakker en voelde me niet goed. Ik was erg gedeprimeerd, had nergens zin in en dacht, laat ik mijn voorganger maar bellen. Zijn vraag was: “Heb je al gebeden vanmorgen?” Mijn antwoord was “Nee,” waarop hij mij aanmoedigde, dat dan eerst te gaan doen. Niet dat ik er behoefte aan had, maar toch ben ik neergeknield en tegen mijn negatieve gevoelens in, ben ik God gaan danken. Terwijl ik aan het danken was, gebeurde er iets heel bijzonders. Ik raakte in geestvervoering en kreeg een visioen. Ik bevond mij in een ruimte met duizenden andere mensen. Om ons heen was een dikke muur en in die muur waren kleine openingen, waardoor licht kwam. Vanzelfsprekend wilde ik naar dat licht toe en begon mezelf door de menigte heen te dringen. Maar wat ik ook deed, ik kwam er niet door, ik kon niet bij het licht komen. Plotseling was daar een zachte stem, de stem van de Heilige Geest, Die zei: “Henk, kijk omhoog!” Toen ik omhoog keek, zag ik niets anders dan licht en diezelfde stem zei mij: “Het zijn niet de omstandigheden, die bepalen hoe jouw relatie met God is, maar het is jouw relatie met God, die bepaalt hoe jij met je omstandigheden omgaat”. Deze woorden hebben diepe indruk op mij gemaakt en ik heb ze beproefd. Soms lijken omstandigheden je van God af te houden of duren ze lang. Maar ik heb ontdekt, dat als we onze omstandigheden brengen bij Hem, Die onze Leidsman is, er antwoorden komen. Na tien jaar deze woorden te hebben beproefd, heb ik er een kaartje van gemaakt en uitgedeeld aan vele mensen in gemeenten waar ik mocht spreken. Iedere keer opnieuw hoor ik wat een zegen en bemoediging dit kaartje voor mensen is.

Wilt u dit kaartje ook ontvangen, stuur een e-mail naar info@lwg.nl en ik stuur het u toe.