Artikelen

Getuigenis Ferry en Jeannesca Verhagen

Categories: Getuigenissen

Leven als een rebel

Ferry werd in Rotterdam geboren bij christelijke ouders, maar had zelf helemaal niets met het geloof. Toch heeft hij altijd ook wel het besef gehad dat er meer was dan wat hij met z’n ogen zag en bij zichzelf noemde hij dat ‘de Allemachtige’. Na verhuizing naar de Beverwaard in zijn jeugd sloeg de verveling toe en met nog wat anderen vormden ze een groep vrienden die het verkeerde pad op gingen. Ook de broer van Jaennesca was deel van deze vriendengroep die het criminele circuit in gingen. Ferry deed mee aan het gebruiken en verhandelen van drugs, vrouwen, wapens en bezocht losbandige feesten en houseparty’s. Zijn leven liep gevaar en ook de politie kreeg hem te pakken.

Maar hij kwam een vrouw tegen waarmee hij trouwde en ook koos hij op 23 jarige leeftijd voor de eerste keer voor God. Ze kregen twee kinderen, helaas hield het huwelijk slechts 5 jaar stand.

Terwijl hij rondliep met schuldgevoelens over het falen van zijn huwelijk had hij veel last van driftbuien en woede aanvallen. Hij besloot terug te keren naar zijn oude gangsterleven.

Zoektocht naar liefde

Jeannesca werd geboren op Curaçao waar ze tot haar 8e woont. Haar ouders gaan uit elkaar en ze verhuist naar Rotterdam waar haar moeder dan al woont. Haar vader blijft achter op Curaçao. In Jeannesca’s beleving groeit ze op in een onveilige omgeving. Eigenlijk mist ze gewoon de veiligheid en liefde van een gezond gezin. In haar jeugd raakt ze zwanger en wordt uit huis gezet. Het wordt een begin van een zwervend bestaan. Ze woont bij een tante, in een ‘blijf van mijn lijf huis’ en op veel verschillende plekken. Samen met haar zoontje komt ze in Den Haag terecht waar ze opnieuw zwanger raakt van een Turkse man, ze trouwen en krijgen een dochter.

Al vrij snel blijkt dat het huwelijk niet zo is als waar ze naar verlangde. Na 4 jaar loopt ze bij hem weg.

Een week lang heeft ze aan één stuk gehuild en het ook uitgeschreeuwd naar God, zo ongelukkig is ze.

Opnieuw zwerft ze rond, nu met twee kinderen. Ze vindt woonruimte bij de verkeerde mannen en kan ternauwernood nog vluchten.

In deze tijd komt ze Ferry weer tegen…

Tot over je oren verliefd

Inmiddels is het 2008. Ferry en Jeannesca ontmoeten elkaar op straat, maar herkennen elkaar in eerste instantie niet. De aantrekkingskracht was groot, het was liefde op het eerste gezicht en beiden voelden ze direct de overtuiging dat ze bij elkaar hoorden. Het duurt even voor ze elkaar herkennen van hun jeugd in de Beverwaard.

Ferry blowt en rookt én heeft last van drift en woede aanvallen, maar Jeannesca is op zoek naar liefde en geborgenheid en neemt het voor lief. Ze gaan samenwonen en trouwen in 2011 voor de wet. Ze krijgen samen twee kinderen.

Bijbel lezen

In het voorjaar van 2012 ontstaat er plotseling een grote drang om de bijbel te gaan lezen. Dit pakken ze samen op omdat Jeannesca vol overtuiging zegt: ‘Fer, ik wéét gewoon dat als we samen de bijbel gaan lezen, dat dat ons huwelijk beter gaat maken en ons ook betere ouders gaat maken!’.

Het was vrij snel hierna dat Ferry ineens tegen zijn vrouw zegt dat ze naar haar moeder moet gaan om vergeving te vragen.

Alles in Jeannesca komt heftig in opstand want ze is al jaren erg boos op haar moeder.

Het volgende moment slaat ze haar bijbel open en de eerste tekst die ze leest is: ‘wie zijn vader of moeder niet vergeeft…’. Het slaat in als een bom en ze hoort Gods stem duidelijk: ‘Ga naar je moeder…’. Ze gaat! Als God zo duidelijk spreekt kun je niet anders.

Het is een heel grote doorbraak, zwevend en op vleugeltjes vindt ze het huis van haar moeder, de deur staat vreemd genoeg al open. Haar moeder staat in de gang en ze zegt heel eenvoudig: ‘mam, ik vergeef je’. Haar moeder twijfelt geen moment en zegt: ‘ik jou ook’. Jeannesca beschrijft dit moment als bevrijdend, heerlijk, wat een doorbraak naar herstel!

Bevrijding

Ferry rookte en blowde stevig en dat kostte erg veel geld. Eigenlijk was dat geld er helemaal niet. Maar altijd was Jeannesca bang voor de driftbuien van Ferry en ze durfde er nooit iets van te zeggen.

Totdat…. ze thuis kwam van de doorbraak bij haar moeder. Ineens komt er een Goddelijke kracht en overtuiging in haar en gaat ze vol van autoriteit voor haar man staan en zegt: ‘Fer, je krijgt geen cent meer om zonde te plegen door te roken en te blowen!’. En vervolgens spreekt ze vol van Goddelijke autoriteit de boze geest van verslaving in haar man aan en bestrafte hem. Ferry stond versteld van zijn eigen vrouw en heeft daarna nooit meer gerookt en geblowd. Hij werd bevrijd door zijn eigen vrouw!

De LWG als warm thuis

Ferry en Jeannesca vinden hun gemeente in de LWG, vanaf de allereerste dienst zuigen ze alles als hongerige baby’s naar binnen en konden niet wachten om thuis alles in de bijbel na te zoeken. Ook brachten ze alles wat ze hoorden direct in praktijk en kwamen erachter dat Gods principes werkten!

Er kwam veel vreugde, maar ook veel verdriet naar boven. Jeannesca bleek als kind misbruikt en alles komt in alle hevigheid naar boven. Via het Levend Woord Gespreksuur ontvangt Jeannesca daarin een wonderlijke genezing van God. Tijdens het gesprek met twee lieve zussen en het daaropvolgende gebed nam God alle pijn weg en kwam er een bovennatuurlijke vrede over haar die met geen pen te beschrijven is.

Beiden hebben zij meerdere gesprekken waarin God genezing geeft in zaken uit het verleden. Ook de basisbehoefte aan gemiste liefde vult Hij aan. Jeannesca zegt stralend: ‘Nu weet ik wie ik ben in Christus, geweldig!’.

Het is zichtbaar in het gezin en op alle vlakken van hun leven. Ferry is veel rustiger geworden en kan beter dingen zeggen zonder boos te worden en ook in de relatie met de kinderen is veel genezing gekomen.

Toekomst

In september 2012 zijn ze beiden gedoopt, zijn ze in de kerk getrouwd en zijn alle kinderen opgedragen en/of gezegend.

Ze ervaren dat alle materiële dingen hen zijn afgenomen, alle luxe die zo belangrijk voor ons was, is niet meer. Maar oh! wat zijn we gelukkig en voelen we ons rijker dan ooit. We zijn zo tevreden!

Inmiddels is dit mooie gezinnetje vetrokken naar Curaçao waar ze ervaren dat God een nieuwe toekomst voor hen heeft liggen.