Artikelen

Boekrecensie ‘Leven zoals God het bedoeld heeft’ van Lodewijk van Weerden

Categories: Boekrecensies

Lodewijk van Weerden (1974) was voorganger van de Waardevol Leven Gemeente in Loppersum. Hij is getrouwd met Petra en is vader van 4 kinderen. Een aantal jaar geleden is hij met zijn gezin naar Canada verhuisd waar hij momenteel medevoorganger in een Canadese gemeente is.

Hij schreef een gemakkelijk leesbaar boek met als titel: ‘Leven zoals God het bedoeld heeft en als subtitel: ‘dat wil je niet missen!’

Hij gaat op een prettige en boeiende manier in op vragen als: ‘wat is Gods bedoeling met jouw leven?’ en ‘hoe probeert de vijand dit te dwarsbomen’, daarbij gebruikt hij veel illustraties uit zijn eigen leven.

Ook gaat hij dieper in op de vruchten die zichtbaar zijn in ons leven als christen. Niet uit veroordeling, maar om je te helpen om te leven uit genade/ uit de boom van Leven en niet vol veroordeling.

Als je verlangt te leven zoals God het bedoeld heeft, betekent dit dat je automatisch deel wordt van een bovennatuurlijk bedacht plan van God. De gemeente! Wat een uitdaging!

God maakt krachtig gebruik van onze verschillen zodat wij in afhankelijkheid van Hem, Zijn veelkleurigheid kunnen laten zien aan de wereld om ons heen…

Tot slot:

Kun jij erkennen dat God een ander gebruikt om iets aan de wereld te laten zien, wat Hij de wereld niet door jou kan laten zien? En durf je te erkennen dat God iets aan jou heeft gegeven wat Hij wil gebruiken om aan de wereld een bepaald aspect van Zichzelf te laten zien?