Artikelen

Uit de keuken

Categories: Uit de keuken

Marjorie Gerardo is een geweldige kokkin die ons vaak verrast met heerlijke maaltijden tijdens kantooruren, na zondagse diensten, tijdens de ‘eeuwige inloop’ of zomaar tussendoor.

Marjorie: Ik kook altijd met plezier en sinds God in mijn leven is, doe ik het ook met veel liefde, zeker ook als ik voor de gemeente kook. In mei 2009 heb ik me aangesloten bij de levend Woord Gemeente en heb het reuze naar mijn zin. Eigenlijk is het koken voor de gemeente begonnen toen ze me een keer vroegen om voor de ordedienst te koken. Iedereen vond het heerlijk!

Ook het team van de ‘eeuwige inloop’ heeft mij gevraagd om hen te versterken en zo koken we met elkaar iedere week iets anders.

Op deze manier kwam men er ook achter dat ik ook lekkere Antilliaanse drankjes kan maken als Ponche Crema, Piña Colada en ook Punch van fruit.

Voor jullie heb ik deze eerste keer een recept van pannenkoeken van Pompoen:

Benodigdheden:

  • Pannenkoekbeslag
  • 1 ei
  • 2 eetlepels zwarte rozijnen
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • Snufje zout om pompoen mee te koken
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 kleine pompoen

Kook de pompoen in 4 stukken met water en zout.
Als de pompoen gaar is, schil verwijderen en pompoen fijn prakken.
Maak het beslag en doe alles bij elkaar. Proef even of er meer suiker bij moet.
Bak de pannenkoek in een beetje zonnebloemolie, niet teveel!
Gebruik 2 eetlepels beslag per pannenkoek, zo passen er 3 in één koekenpan.
Leg keukenpapier op de pannenkoek als hij klaar is.

Eet smakelijk!