De Smaragdjes – 6 t/m 8 jarigen

We beginnen altijd samen in de Breepleinkerk.

Maar al vrij snel gaan we met alle kinderen naar voren om ons offer in de schatkist te brengen en daar zingen we samen nog een lied.

We verzamelen ons bij de achterdeur van de kerk en wandelen dan met z’n allen naar het Levend Woord Centrum, dat is altijd heel erggezellig! Op de tienerzolder hebben we ons eigen plekje.

Na eerst een lied, doen we altijd een leuk spel met elkaar. Daar leren we elkaar steeds beter door kennen. Na het spel hebben we een tijd van aanbidding, we doen dat lekker actief met allerlei gebaren. Soms is er iemand die bijvoorbeeld kan breakdansen. Daarna behandelen we onze les.

 

De zondagen zijn uit verschillende activiteiten opgebouwd. We zijn nu bezig om de Bijbel en de verhalen uit de Bijbel te leren kennen.

Op de eerste zondag vertellen we een verhaal uit de Bijbel, dat doen we interactief en met leuke visuele dingen om duidelijk te maken waar het om gaat.

De tweede zondag zoemen we in op een thema uit het verhaal en passen we dat toe op ons eigen leven. Regelmatig zullen we in groepjes uit elkaar gaan om erover door te praten.

De derde zondag hebben we een gast die zijn of haar getuigenis vertelt en zullen we het verhaal en het thema op een creatieve wijze verwerken. Dat kan zijn door een rollenspel met verkleed kleren, door knutselen of verven, door praten en bidden of door een quiz enzovoort.

 

We sluiten altijd af met wat eten en drinken en met het vieren van de verjaardagen. Voor ieder jarig kind is er dan een cadeautje. Als er nog tijd is dan zingen we nog een lied en daarna sluiten we af met gebed en wandelen we weer terug naar de kerk.

Vaak zijn we het eerste deel samen met de Diamonds en splitsen we de groep na de aanbidding of na het verhaal om met onze eigen groep de verwerking te doen.

We hebben leuke en enthousiaste leiders die allemaal hun eigen gaven en talenten hebben.

Als leiding dromen we ervan dat alle kinderen een persoonlijke ontmoeting met Jezus zullen hebben en zullen wandelen in de kracht van de Heilige Geest.

Ook zijn er altijd een paar tieners bij die kunnen drummen of breakdansen of die gewoon gezellig meedoen.

 

Hieronder kun je een video bekijken van een dans, die de Smaragdjes hebben opgevoerd met Kerst

Abonneer je op de nieuwsbrief van de kinderkerk…

Je kunt ons ook mailen op kinderkerk@lwg.nl

Ontmoet een van onze Smaragdjes


Hallo! Mijn naam is Tanja.

We gaan naar de kinderkerk al heel erg lang en het is een gezellige en leuke plek.

We leren daar heel veel over GOD.

Het is goed om te weten want GOD beschermt ons en Hij houdt ook van ons.

Er zijn ook lekkere dingen te eten.

Als je ook wil komen, je bent welkom!

 

 

Groetjes, Tanja