De kleuters (4 t/m 5 jaar), de pareltjes

De kinderen beginnen de dienst samen met hun ouders in de kerkzaal.
Al vrij snel mogen alle kinderen naar voren komen om naar hun eigen kinderdienst te gaan.

Er wordt voor in de kerk een zegenlied gezongen en de kinderen zijn in de gelegenheid om hun offergave  in de schatkist te doen.

Daarna gaan de kinderen naar hun eigen groep waar ze ontvangen worden door de kinderwerkers. We werken met een vaste volgorde in het programma, zodat de kinderen weten waar ze aan toe zijn. Eerst mogen de kinderen lekker spelen om een beetje los te komen. Er zijn diverse speelhoeken ingericht die op het verhaal aansluiten. De kinderen kunnen zo  spelenderwijs bezig zijn met het thema dat zes weken lang duurt.

Hierna gaan we creatief aan de slag met een leuk werkje en aansluitend eten en drinken we wat met elkaar. Na het gezamenlijke tafel moment is er gelegenheid voor een toiletronde en dan is het tijd voor aanbidding. Gezellig met elkaar zingen, dansen en de Heer groot maken. We zingen liedjes die de kinderen al kennen en ook leren we bij elk verhaal een bijpassend nieuw liedje aan.

            

We leren de kinderen elke zes weken een mooie nieuwe  tekst aan die bij het verhaal en het thema aansluit.
In een grote kring waar de stoelen en de vertel tafel klaar staan vertellen we de kinderen het verhaal. Hierbij maken we gebruik van vertelplaten en leuke visuals. Dit zijn beeldende voorwerpen die passen bij het verhaal. Dit maakt het voor de kinderen  zichtbaarder en makkelijker te begrijpen. Door het verhaal op het niveau van de kinderen te vertellen raken de kinderen al snel vertrouwd met Gods woord en de lessen die we hieruit kunnen halen.

In een speciale gebedshoek  gaan we na het verhaal  nog wat dieper op het thema in en is er gelegenheid om met en voor elkaar te bidden. Dit moment kan elke keer weer anders zijn, want centraal staat dat de Heilige Geest ons hierin kan en mag leiden. Dit geeft vaak mooie en bijzondere momenten.

Als er hierna nog tijd over is mogen de kinderen nog even lekker spelen, maar meestal is het alweer tijd om terug naar de ouders te gaan.