De Diamonds – 9 t/m 11 jarigen

Klik Op De Foto Voor Een Foto Impressie Van Onze Diamonds

Net als de andere groepen beginnen we onze dienst samen in de Breepleinkerk om 10.30 uur. Maar al snel gaan we met alle kinderen naar voren om ons offer in de schatkist te doen en dan zingen we nog een lied. We verzamelen bij de achterdeur van de kerk en gaan samen met de Smaragdjes en Diamonds lopend naar het Levend Woord Centrum. Dat is altijd erg gezellig! 
Op de bovenste etage hebben we onze eigen plek waar we met elkaar beginnen met een lied, daarna doen we een leuk spel. Even lekker gek doen en onze energie kwijt raken! Na het spel hebben we een tijd van aanbidding, we doen dat lekker actief met allerlei gebaren. Regelmatig is er iemand die bijvoorbeeld kan breakdansen of rappen.

Daarna doen we een interactieve les, iedere week is er iets anders. De zondagen zijn opgebouwd uit drie-op-een-rij. De eerste zondag vertellen we een verhaal uit de Bijbel, niet droog en saai, maar met leuke verkleedkleren of interessante dingen die we kunnen voelen of zien. De tweede zondag gaan we kijken hoe we het verhaal kunnen toepassen of ons leven vandaag. We behandelen thema’s als ‘jaloezie’, ‘geloof’, ‘God spreekt door dromen’, ‘mooi zijn’, ‘pesten’, ‘tongentaal’, en nog veel meer. De derde zondag hebben we een gast die iets vertelt over zijn leven en praktisch ingaat op het thema dat we behandelen. Tevens doen we een creatieve verwerking van het thema. Dat kan zijn door rollenspellen, verkleedpartijen, in groepjes doorpraten, stripboeken maken, je eigen lied schrijven enzovoort. De tweede helft van de les gaan we als Diamonds naar onze eigen ruimte.
We vinden het belangrijk dat we echt vrienden van elkaar zijn en dat kan alleen als we elkaar van hart tot hart leren kennen!
Tot slot eten en drinken we altijd ook even iets samen en vieren we de verjaardagen met een cadeautje en natuurlijk een verjaardagslied!

Lees via deze link de nieuwsbrieven van de kinderkerk om ook de leiding wat te leren kennen….

Geef je op voor de nieuwsbrief van de kinderkerk.

Om de maand is er op de tweede zondag van de maand een grote kinderdienst met onze eigen band. Bekijk een impressie van de dienst in dit filmpje

Maak kennis met onze Diamonds

 


Hallo iedereen! Mijn naam is Boris. Ik vind de kinderkerk een hele leuke plek omdat ik daar met vrienden kan zijn en tegelijkertijd leren.
Ik vind het ook een goed idee dat de kinderkerk bestaat omdat we hetzelfde leren als bij de grote mensen maar dan in onze eigen ‘kinderstijl’

 

Groetjes!

Boris