De stichting 2de Kans is een bediening  met als doel tweedehandsgoederen te koop aan te bieden voor een zeer lage prijs en op deze manier de afvalstroom te verminderen. Alle inkomsten worden aan diversen sociale projecten weggegeven.

De stichting wil zich vooral profileren in de wijk Hillesluis en daar samenwerken met de Levend Woord Gemeente en andere vrijwilligersorganisaties. Vanaf de opening  heeft de LWG ons de winkellocatie aan de Randweg 26 zonder kosten ter beschikking gesteld. 2de Kans werkt met een team van vrijwilligers en stagiaires die met veel plezier de winkel runnen, goederen uitzoeken en met de klanten indien zij dit willen, een kopje koffie drinken.

In januari 2011 is 2de Kans opgestart en is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een goedlopende kringloopwinkel die al menige klant opnieuw in de kleren heeft gestoken. Ook huishoudelijke spullen en speelgoed vinden gretig aftrek in een wijk waar zovelen het moeten doen met een relatief klein inkomen.

Door de samenwerking met de LWG heeft de stichting een groot netwerk van mensen die hun spullen ter beschikking stellen aan de kringloopwinkel. De stichting heeft al bij kunnen dragen aan verschillende sociale- en zendingsprojecten.

Het team van 2de Kans hoopt dat velen in de wijk de weg zullen vinden naar de winkel en voor een zeer lage prijs iets van hun gading kunnen vinden. Ook is er volop de mogelijkheid om een praatje te maken onder het genot van een gratis kopje koffie.

Eén van de zendingsprojecten dat door 2de Kans geholpen wordt, is een project in Papua.
Noegi en Miriam Stigter hebben daar diverse projecten lopen.